Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:444, Did:0, useCase: 3


H.Paukša lugas „Gastronomiskā minoritāte” iestudējums Dramaturgu teātrī

Redakcija
Redakcija

Visu septembra mēnesi vairākās izrādēs Dramaturgu teātra 17. studijas audzēkņu draugiem un radiem būs iespēja noskatīties, kā topošie aktieri iejutušies dramaturga Hermaņa Paukša jaunākās, šā gada pavasarī sarakstītās lugas, vampīriskās komēdijas „Gastronomiskā minoritāte” varoņu lomās. Meitene iemīlas puisī, kurš ir vampīrs! Par šo faktu sākas asa viedokļu sadursme meitenes radu un paziņu starpā.

“Šajā lugā katrs skatītājs var saskatīt kaut ko citu, bet man, to rakstot, bija laba iespēja mazliet pazoboties par sabiedrībā valdošo vampiromāniju, aizraušanos ar pārdabisko un dīvainībām pāru attiecībās!” saka lugas autors un izrādes režisors Hermanis Paukšs. Trīsdesmit četriem Dramaturgu teātra 17.studijas audzēkņiem lugas „Gastronomiskā minoritāte” ir trešā, diplomdarba izrāde. Šī iestudējuma veidošanā ir piedalījies viss teātra radošais kolektīvs, bet aktiermeistarībā un skatuves pieredzē ar topošajiem kolēģiem dalījusies pamatsastāva aktrise Kristīne Berngarde.

Dramaturgu teātris šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kurā tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru lugas, un ir vienīgais, kur iespējams noskatīties visu jaunāko, ko radījuši Hermanis Paukšs, Austris Pirktiņš, Anna Kerija Studente, Harijs Ammers un citi mūsdienu latviešu aktuālie dramaturgi. Dramaturgu teātris dibināts 2007. gadā, kopš 2009. gada tas ir atradis savas pastāvīgās mājas K. Barona ielā 130/12, vairāk informācijas skatīt šeit: Dramaturgu teātris | Neatkarīgais teātris un...

Tiem bijušajiem teātra dalībniekiem, citiem teātra mākslas cienītājiem un interesentiem, kuri var un vēlas jebkādā veidā atbalstīt teātra telpu pārbūvi, lūdzam sazināties ar teātri, rakstot vēstules uz e-pasta adresi: dramaturgu.teatris@gmail.com, lai vienotos par abpusēji izdevīgu sadarbību. Visi vairāk nekā 200 teātra pašreizējie dalībnieki izsaka cerību, ka vienīgajam teātrim, kas nopietni rūpējas par latviešu dramaturģijas nākotni, atradīsies pietiekami daudz atbalstītāju, lai tas varētu veiksmīgi īstenot teātra pārbūves projektu.